onsdag 31 mars 2010

Ha en riktigt skön påsk!


Jag ville bara passa på att önska alla en riktigt skön påskhelg! Hoppas att alla får massor med gott påskgodis i sina ägg och en massa god påskmat.
Vi har slitit som djur idag med att hinna klart i skylten och packa upp så mycket som möjligt och ta hand om alla kunder.
!
Det blir hur fint som helst i vårt stora skyltfönster. Nya snygga möbler,prylar och nya tapeter som blev pricken över i:et!
Själv kom jag av mig ,vad våran lilla familj ska mysa med och äta för god mat efter att den 10:e pallen och ett antal paket anlänt till butiken. Neverending story så kan man lindrigt uttrycka sig.
!
Hur som helst så har jag fått andra prickeliduttar hemma än dom söta påskägg jag visade i förra inlägget. Minstingen Molly har hela kroppen full med vattkoppor. Är det nu man ska slita sig hår och fundera vad mer som kan hända denna "påskledighet"?! Lilla gumman var mest galen för att hon missade pysslet i skolan och att hon inte kan vara påsk kärring imorgon. Jag försökte klent trösta henne att hon inte behövde måla några prickar i ansiktet iaf. Om blickar kunde döda...
!
Tusen prickeliduttkramar från mig till er!

tisdag 30 mars 2010

Prickelidutt ägg!



Jag bara måste visa dessa sötnosar. Dom som känner mig vet att jag älskar prickigt och gärna rött/vitt. Stackars Molly för både hennes rum och lekstuga är just röd/vita och gärna prickigt!
Äggen säljer vi just nu i butiken för endast 25:- (för dom som inte ser mina "snygga" prislappar på bilden, hihihi)
!
Vi packar upp som stollar och nu kommer det många godbitar. Idag började jag packa upp pastellfärgat porslin från Miljögården som dessutom är ugnsfast och passar ihop med Ib Laursens porslin och priset!!! Det är galet billigt, så kom in och fyll på dina köksskåp :)
Vi har även börjat packa upp vita quiltar och matchande kuddar. Så snyggt , så snyggt!
Den där vill-ha-tarmen skriker hela tiden........
!
Middag i Bollnäs var hur mysig som helst och Julia mådde som en prinsessa när vi kom på besök. Gulligaste underbaraste stordotter som finns!! Snart kommer hon hem igen på lov.
!
Snart är det dags för ett till Stockholms besök :) I will tell you more!
Tack för alla söta kommentarer!
Jag blir så himla glad för varenda en :)
Kram på er!

Pall efter pall....



Jag har vår inombords men ute är det riktigt påskväder av det sämre slaget!

Det är grått i alla nyanser och det kommer ner blötsnö. Jag hoppas verkligen att vi får härligt och soligt i påskhelgen istället.
!
Jag önskar att jag kunde frossa i blommor jämt inte bara när man besöker Hötorget!! Här är min kanna fylld med ranunklar för 60:- och här hemma får jag betala 18:- för en kvist!!! Det är synd att det är en bit att åka när man vill fylla på med nya fina blomster :)
!
!Idag och de kommande dagarna är det bara att "spotta i nävarna" för igår fick vi 4 pallar från Miljögården. Det är ju bra tajming nu när det är påskvecka och det ska stajlas om i skylten!!
Ibland önskar önskar man att man kunde klona sig själv ett par extra gånger!
!
Ikväll blir det middag med Julia i Bollnäs på hennes favoritrestaurang. Hon har längtat att vi ska komma och hälsa på henne länge nu! Och kväll blir det av...
Ciao så länge!

måndag 29 mars 2010

Önska i påskägget!




Är inte dessa godbitar underbara att önska sig i påskägget?! Jag har inte kunnat bestämma vilken som är min favorit ännu.....
Nu går vi mot en spännande shoppingvecka! Många kunder som är sugen att göra fint hemma inför påsk och vår!
!
Ifredags var Calou Carina in och hälsade på och tyckte att det var sååååå fint i butiken. Kul med beröm och vi tackar ödmjukast!
!
Jag skrev klart mitt sista protokoll som Svensk Handel i Ljusdals sekreterare. Det känns som jag har vunnit högsta vinsten att få sluta med det.
Lindas fest var mycket trevlig med god mat och trevligt sällskap även om vi var tvungna att åka tidigt pga. barnvaktsbrist....Hon blev så glad över presenten som vi hade skramlat till!
!
Idag blir det uppackning av Ib Laursen och Tette kommer nog att tillbringa tid i skylten så det blir klart innan påskhelgen.
Vi har öppet till klockan 18:oo på Skärtorsdagen och på Påskafton somen vanlig lördag till klockan 15:00. Välkommen in!
!
Kram på er alla!


lördag 27 mars 2010

Påskpyntat i köket!



Idag har det varit en sån himla skojjig dag på jobbet. Trots det tråkiga vädret så verkar alla kunder ha vår i sinnet och vilja göra fint inför påsk. Vi har sålt fantastiskt mycket hissgardiner, metervaror och fönsterlampor. Vi skulle behöva få hem lite nya fötter för vi är lite kort på sådana. Ja, vi har ju sålt hur mycket kuddar som helst också. Det gillar jag själv att byta ut ofta!



Ikväll är det fest för Linda som fyller 30!! Stort Grattis till dig! Hon bjuder på drinkar och snittar.
Det är det bästa som finns, mingla och äta goda tilltugg och nån god drink till detta!
!
Det blir ett kort inlägg för nu ska det fixas plankstek! Mumsfillibabba!
Stor kram på er!
!
PS:Visar lite bilder på mitt påskpyntade köksbord!



fredag 26 mars 2010


Jag måste visa lite fler bilder från butiken. Det har ju kommit in så mycket fint i zink och genast börjar man tänka planteringar ute med tusenskönor och krokusar eller varför inte våren första penseér. Igår tapetserade Tette nere i skylten och det kommer att bli hur fint som helst. Jag ska försöka fota om det går att få till lite bilder. Vi väntar in 2 pall från Ib Laursen under dagen (ev. måndag).
!
Jag blev så inspirerad av Halv 8 hos mig igår. Den potatisstrudeln lät hur god som helst och måste testas snarast. Marika med de många svordomarna fnissade jag högljutt åt. Vilken spontan och crazy människa. Hon sa verkligen som hon hade det (befriande)!!
Alltid skoj med underhållande TV!



Avslutar med en härlig bild från butiken. En ny textilserie som säljer som smör! Vi har sålt massor med hissgardiner+ längder denna vecka. Igår kom det vaxtyger från Green Gate som var som söta karameller.
Nu ska jag ner och inspirera er kunder med allt fint vi har skyltat fram. Jag hoppas att ni tycker att allt är lika fint som jag. Det är ju som sagt detaljerna som förändrar hemmet :)
!
Ha en skön helg!
Carina
!
Ikväll lutar det åt tapas med flickorna!

onsdag 24 mars 2010

Vårplantering!







Jag fick lite extra energi i går eftermiddag. Det var några vita pärlhyacinter som fick följa med hem från den stora staden och som grädde på moset fick vi underbara handmålade glas lyktor/krukor från den delikata danska leverantören. Jag dammade av mitt älskade silverfat och gjorde lite påskfint på det. Det är så härligt att tända alla nya lyktor och kolla in de nyplanterade blommorna.
!
Vi fick äntligen nya doftpåsar i går. Jag kan lova att dom har varit efterlängtade. Jag tror alla bunkrade upp med sina favoritdofter idag!!!
!
Green Gate leverans kom det idag. Det var påfyllnad av lattemuggar,skålar,skedar och den lilla söta vaxade börsen. Den var lika söt utanpå som inuti. Imorgon kommer det vaxtyger från Green Gate och dom är söta som sockertoppar!
!
Imorgon ska det tapetseras i vårt skyltfönster och sen ska det bli härlig vårkänsla där!
Jag måste bara ut i morgon och ta in mitt påskris som ska stå på bron (borde skriva upp det så jag kommer ihåg det!!!)
!
Snart är påsken här och en massa "röda dagar" ;)
Kram!

tisdag 23 mars 2010

Favorit från Odd Molly!



Här kommer dagens andra (!) inlägg och ytterligare en favorit i garderoben. Jag bara älskar denna Odd Molly skapelse för den är så olikt de andra "oddisarna" jag äger. Jag älskar modellen, färgen och de små "speglarna". Min läkare ringde iaf sent omsider och pratade lite sådär läkarsluddrigt och bröt på isländska. Lite svårt att begripa vad karln sa, ja!!
!
Nu vet jag att det inte blir operation förrän i höst och då kommer dom att plocka bort plattan som opererades in förra gången och tummen ska fixas samtidigt! Det känns skönt att veta att våren och sommaren kommer att se ut som vanligt. Det blir lättare att planera sommarschema om jag också kan jobba som vanligt.
!
Det är inte bara att få ihop semestrar och sommarlov i vanliga fall än värre om jag blir sjukskriven! Så det känns som jag vunnit högsta vinsten ;)
!
Näpp,nu är det dags för årsmöte och mitt sista som sekreterare!
!
Tjolahopp!



Favorit på Indiska!




Här kommer ett litet inlägg bara om ett verkligt bra inköp :) Jag blev totalt kär i denna blus från Indiska med vackra broderier och blommiga applikationer. Färgen är den vackraste vårgröna man kan tänka sig! Eftersom jag vill ha den på ett speciellt tillfälle så sparas den till Lindas 30 -årsfest. (hur jag nu ska kunna hålla mig så länge :)
Jag blev så glad när den fanns kvar för vissa bra saker tar verkligen slut på studs! Ikväll är det årsmöte som gäller :(
Men jag är iaf nyfärgad och nyklippt så det känns så mycket skojjigare att kolla sig i spegeln. Doktorn från Uppsala som skulle ha ringt vid lunch lyser med sin frånvaro!! Är inte det typiskt för nu sitter jag bara och väntar liksom och får inget gjort!!!
Hmmm....väntar en liten stund sedan ska här fixas med annat än att vänta på ett samtal!!
Kramar Carina

söndag 21 mars 2010

Inköpsresa till Stockholm.

Ja, nu är man tillbaka från helgens inköp eller rättare sagt fredagens. Vi hittade inte speciellt mycket hos Sia men denna serie föll oss i smaken. Det kommer muggar, krukor och bringare i denna serie med läckert typsnitt och coola budskap. Porslinet var inte alls något som man väntar sig att hitta hos Sia. Vi gillade det mycket iaf!

Vi mumsade i oss god lunch på stan och sedan var vi livrädd att svälta ihjäl på tåget så vi köpte med oss lite sushi också!! (precis som vi någonsin skulle svälta ihjäl :) det skulle aldrig hända...
!
Jag hittade en vacker blus på Indiska som bara måste följa med mig hem och naturligtvis kommer det bilder på den. Den var vacker som attan och jag var glad som en tok som hann med innan den tog slut!!
Sussa gott!
Carina

torsdag 18 mars 2010

Baka i vackra formar!





Idag tänkte jag visa Kalasfårms vackra bakformar och hennes kalasbra bok. Vi har fått in nya böcker igen och de kostar 149:- styck . Formarna kostar 45:- oavsett storlek. De är hur vackra som helst . Jag brukar baka scones och hälsobullar till söndagsfrukost i den stora muffinsmodellen och jag kan lova att familjen uppskattar det. Det är en kul present att komma med också. Boken och en förpackning vackra formar kan göra vem som helst glad.
!
Imorgon blir det inköpsresa till Sthlm med Tette. Tåget går bustidigt och jag gruvar mig redan för att kliva upp i ottan. Det ska bli mysigt att sticka ner och kolla vackra saker.
Idag ska jag försöka fota lite i butiken eftersom vi har gjort om på etagen. Tette har skruvat sig blå men fint blev det!
v
! Kom in och bli inspirerad.
Tjingeling så länge!
Carina
!
Bilderna är från Kalasfårms hemsida.

onsdag 17 mars 2010

Vår och kärlek i luften!


Känner ni hur man fylls med underbara vårkänslor just nu! Solen lyser och det är takdropp och fåglarna kvittrar. Det är kärlek det! Och det underbara ljuset som fyller en med energi så att man orkar ta tag i nya projekt. För visst väcks det en sorts kärlek till den härliga ljusa årstid som vi snart kliver in i. Jag tror att vi behöver det mer än någonsin efter denna långa vinter och trista sommar som var.
!
Dessa läckra krukor i betong med budskap vill i alla fall jag ta hem och plantera vårlökar i nu till påsk! I just LOVE them. Den finns i två storlekar och den lilla kostar 169:- (mycket känsla för slantarna!)
Nu ska här intas lite god pasta till lunch sedan behöver jag en del sol och syre innan jag fortsätter med bokföringen!
!
Sedan vill jag bara göra fint hemma och påskfixa!
!
Nu är påsken iaf framplockad på Kardemumma.
!
Kramelikram Carina

måndag 15 mars 2010

Pastelliga vårfärger!





Vårens karamellfärger från Green Gate och den lilla sötnosen Cath Kidston. Jag är gärna snuvig om jag får använda sådana söta näsdukar ;)
Jag visar en massa favoriter som vi har fått hem från Green Gate! Vem säger att man kan ha för många burkar.
Vårens burkar skapar "ha begär" , tycker jag!
D
!
Vi kom hem luspanka och helskinnade från den stora staden. Jag har aldrig tagit det så lugnt som denna trip till Sthlm. Vi bara njöt av pulsen och fikade, tittade på folk och käkade god mat samt shopping i massor. Jag hittade det Molly behövde och lite till. Bla. de snyggaste chinos på Zara åt henne. Hon var sur som ättika eftersom hon behövde prova i tid och otid. Så är det om man ska vara snygg!!
!
Imorgon kommer Karin från Rice och hälsar på oss med High summer kollektionen. Me like!
Dessutom är hon den mysigaste av alla säljare vi har; tycker jag!
!
Imorgon ska jag försöka kika runt till er därute och se vad ni har haft för er!
Kram Carina


söndag 14 mars 2010

Fler vackra sjalar!







Jag fortsätter att visa underbart vackra sjalar med volanger i ljuvliga färger. Dessutom tycker jag att dom är ett klipp 229:- styck! Jag skickar gärna land och rike runt om ni inte hittar dom i närheten där ni bor för man bör ha minst 2 stycken denna vår tycker jag!! :)
Jag har sprungit flera mil på stan och shoppat loss ordentligt! Det blev ett besök i Gamla stan och alla söta butiker som finns där! En fröjd för öga och själ!
Tänk vad jag känner mig virrig.....jag skulle ju ha berättat för länge sedan att våran andra söta Linda som knäcker extra hos oss har fått en liten Morris och själv har jag blivit faster för andra gången till en liten Nora :) så här handlas det bebis kläder för fullt.Vi har träffat faster Anna och hennes lille Carl-Johan och han har fått sötaste skjortan jag sett! Han kommer bli kalas snygg i den!
Kramar från en schlager yr!
Carina
!
PS: Vann rätt låt!?!?

fredag 12 mars 2010

Våren sjalar i vitaste vitt!






Idag styr vi kosan mot Stockholm för en liten miniweekend. Maken, Molly och memyself ska på hotell samt njuta, gå på sta´n och kolla in vårens mode (kanske lite inredning...) och avsluta med Rasmus på luffen med Markolio och Benjamin Wahlgren på söndag innan vi åker hem till vardagen. Visst är väl det ändå det bästa med att åka bort ; att få längta hem och känna hur bra man trivs hemma. Igår var vi och hälsade på kompisar som bor i en vacker grosshandlarvilla från tidigt sekel. Vad ska man säga.....huset är underbart och Carin och Tommy är dom mest gästvänliga själar som finns. Deras växthus finns i ett stort reportage i senaste Hem Ljuva Hem Trädgård som våran Linda har skrivit och fotat!!
!
Vårens sjalar väcker habegär och det sägs att sjalar trivs bäst två och två. Dom ropar varje dag till mig "Ta med mig hem!" och jag vill ta med alla färger samt alla modeller. Jag älskar sjalar!!
!
Kramar från en shoppinghungrig Carina

onsdag 10 mars 2010

Vita nyanser på Kardemumma



Idag visar jag vita härliga nyanser av kuddar och lampor. Man kan verkligen förändra ett rum med små medel som nya kuddar och lampor. Idag har det varit vår hela dagen och det märktes i butiken för alla var sugna på nya saker. Det gick mycket metervaror och kuddar samt krukor idag. Vi packade även upp nya lampfötter i silver samt skärmar i dova pasteller. Snyggt!!!
.
Vi hade även besök av en säljare idag och vi handlade underbara väskor & plånböcker från Oililly men dom kommer inte förrän i augusti men vi kan lova att dom hade det lilla extra. Absolut ett måste för alla som gillar Odd Molly!
.
Nu närmar vi oss helgen med stormsteg och jag längtar att få se alla nyheter i kläd/skoväg när jag kommer till Stockholm!
.
Kram på er alla!
.
PS. Ljustakarna på bilden i silver i förra inlägget kostar 249:- ;)

tisdag 9 mars 2010

Butiksbilder!








Jag håller på med ett nytt photoshop program och det är egentligen jag som krånglar till det. För egentligen är det superenkelt iaf om jag ska lyssna på Julia :) Hur som helst så bjuds det på bilder från butiken. Jag är barnsligt förtjust i "riktiga" ljusstaker just nu (det har ju nästan inte gått att hitta vanliga ljusstakar på väldigt länge) På Formex har det mest bjudits på ljuslyktor för blockljus eller värmeljus. Inget fel med det utan det är så skoj att få elda långa härliga stearinljus.
!
Igår var Molly och jag på "vuxenbio". Valentine´s day hette filmen och det var en sådan där feelgood film fullproppad med superduperskådisar! Jag tyckte den var mysig och söt medan Molly tyckte sådär ;)
Ikväll var familjen på Järnvägs och käkade middag tillsammans. Imorgon är vi 3 i familjen igen och på fredag blir det Sthlm för vår del och Julia blir hemma allena med kompismiddag. Hon var dölycklig att vi skulle till stora staden så kunde hon bjuda kompisar på mat.
!
Imorgon kommer det fler bilder från Kardemumma.
Den här veckan har det vällt in leveranser och nu ska vi börja skylta påsken.
Gonatt kram på er!
Carina
!