tisdag 5 juni 2012

Student 2012 planering....

Nu fixas det för fullt hos oss. Det städas och fejas samt planeras vad som ska göras vad och i vilken ordning....det är ju som sagt en del mat som ska fixas...och ca 50 pers. blir vi , men vad skoj det ska bli!
Det sista med Julias paket är nu klart det ska dit lite band och några siffror (?!) Nu ska partytält resas..mat lagas....ballonger blåsas och presentpåsar fyllas!
Ikväll blir jag helt ensam så jag ska gå ut och sätta mig en stund  och njuta av stunden. Den här veckan jobbar jag minimalt i butiken  (förutom en del annonsplanering/deadline). Det känns lite tudelat eftersom den här veckan är jätteskoj att jobba med alla presenter till alla fröknar och studenter. Men i år så får Anette och Terese jobba på denna vecka!  Våra sjalar är i alla fall på plats nu! Kom in och testa vilken färg du vill ha!
Nedan bjuder jag på ett av recepten som vi kommer att ha på studentbuffén!









Ingredienser till Kall marinerad kycklingfilé:

4 port kall marinerad kycklingfilé
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • 0,5 tsk torkad timjan eller två msk hackad färsk timjan
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad oregano eller två msk hackad färsk oregano
  • 0,5 tsk salt

Så här lagar du Kall marinerad kycklingfilé:


  1. Sätt ugnen på 175 grader (eller stek färdigt kycklingen i en stekpanna med lock).
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  3. Stek dem i olivolja så att de får färg.
  4. Sätt in stekpannan i ugnen (om handtaget tål det) eller lägg över kycklingen i en form och stek färdigt i ca 10 min. Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar.
  5. Ta ut kycklingen och skär ett snitt en filé och se om den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr.
  6. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten).
  7. Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik.
  8. Skeda över marinaden.
  9. Kycklingen kan nu serveras direkt, stå en stund eller kylas och serveras nästa dag. Förvara isåfall i kylskåp övertäckt.
  10. Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.

Inga kommentarer: