lördag 31 juli 2010

Min underbara Julia

Tänk att världen snurrar på fast vi här hemma tar en dag i taget för att komma över den värsta sorgen. Min vackra Julia har i dagarna fyllt 17 år och vi har gjort vårt bästa för att hennes födelsedag skulle bli den allra bästa. Hon var nämligen farfars jänta på alla sätt och vis. Det är ju något speciellt med det första barnbarnet och här var det så att Julia hade en speciell plats i farfars hjärta.
!
Det har gått OK att jobba i butiken även om mitt fokus har funnits på min familj.
Jag och Julia hade en mor/dotter dag i Gävle och shoppade loss och lät tankarna vila denna dag.
!
Sedan har vi haft en magisk kväll på Stene Gård med Lars Winnerbäck / Laleh / Ane Brun och alla 3 artisterna bjöd på en underbar kväll. Tårarna flödade fritt denna kväll med alla sorgliga texter men det var ändå en skön känsla!
!

Jag har precis bokfört klart och ska börja planera inför kommande Formex och alla inköp som ska göras. Vi har massor med saker som ska fixas innan dess och delar av semestern går åt att fixa med att flytta hem Julias saker från Bollnäs ( hon flyttar hem i höst för att plugga på hemorten!! ) och sedan ska vi försöka hinna med några skojjiga saker som Furuvik och ut och äta lite god mat . Molly måste också få ett fint avslut på sitt sommarlov och vi måste planera in att göra roliga saker också med tanke på vad som har hänt. Som sagt så tar vi en dag i taget för att se hur vi mår och planerar semestern efter dagsformen.
!
Det som gör mig mest ledsen är att se min make så förtvivlat ledsen och olycklig. Jag ser till att finnas där så att vi kan gråta ut och prata om det så fort det behövs men jag vet ju samtidigt vilken tid man behöver för att gå igenom alla faser i sorgen.
!
Tack alla goa vänner som gjorde Julias dag till en fin födelsedag och tack för alla varma fina hälsningar jag har fått av er via bloggen!!
Stor kram Carina

lördag 24 juli 2010

Jag har sorg i mitt hjärta

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något oväntat sker.
Världen förändras sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma mer.
(En dikt av Alf Henriksson)
!

Min familj har råkat ut för det ofattbara och sorgen känns oändlig & smärtsam. Mina barn har förlorat sin älskade farfar och min man och hans syster sin underbara pappa. Min svärmor har mist sitt livs kärlek och vår gammelfarmor har förlorat sin son. Vi går runt i ett töcken av chock och smärta och försöker förstå & inse vad som har hänt.
!
I livet finns ingen tur ordning och ej heller i döden. Den som drabbas har svårt att förstå det ofattbara och man kan bara ta en dag i sänder. Sorgeår är det svåraste man går igenom i sitt liv när man mist en kär person. Jag ska göra mitt yttersta för att min familj ska ta sig runt detta kommande år. Med mycket kärlek och trygghet ska vi läka våra sår i hjärta och själ för att kunna minnas och titta tillbaka med ljusa minnen på alla ögonblick vi fick med honom.
!
Jag tackar ödmjukast för att jag fick ha den snällaste och varmaste svärfar under så många år. Din snällhet finns i din son och dina barnbarn liksom ditt hjärta av guld.
Jag kan aldrig nog tacka dig för din innerlighet och kärlek till mina barn.
!
Med stor sorg avslutar jag detta inlägg
Carina
(som själv tagit sig runt ett sorgens år när min pappa dog i cancer)

tisdag 20 juli 2010

Färgglad sommar!


Denna sommar har vi sålt hur mycket Rice som helst! Denna underbara färgglada plast som man både blir glad av och är dessutom funktionell. Dom är mina favoriter när vi åker och badar. Jag fyller burkarna med diverse sallader med till behör och mumsiga fruktbitar. Sen är det ju hur mysigt som helst att duka upp med tallrikar och muggar i knallfärger. Då njuter jag.....
Vi kommer nog att packa vår korg fylld med gosaker till Lars Winnerbäcks konsert på Stene gård i Järvsö. Alla tillfällen man får :)
Just nu är det fullt ös i butiken med köpsugna turister och Rice plast går som smör i solsken!!
!
Ha en skön kväll!
Kram Carina

Mumsig sommarmat!



Jag måste erkänna att jag inte får tiden att räcka till just nu! Min frånvaro på bloggen lyser lika starkt som sommarsolen ute!
!
Men är det inte den vackraste sommar vi har haft på länge. Man måste nypa sig i armen och fråga sig om man verkligen befinner sig i Sverige. De underbara kvällarna med enastående solnedgångar och möjlighet att inta sommarmaten ute på trädäcket är ju guld värd.Igår blev det bakad potatis med 3 olika röror hos oss.
!
Vi måste en ta en paus från grillen och ikväll har vi planerat en frasig tunnbrödstoast med en röra av varmrökt lax! Låter inte det mumsigt eller!
Idag är det ytterligare en jobbdag och vi känner oss lite möra efter gårdagen då det var hur mycket kunder som helst men vansinningt skojjigt!
!
Just nu känns det både stressande och overkligt att Formex ligger så himla tidigt och jag antar att sommaren är i full gång även den helgen.
!
Ha en underbar soligt dag och njut av varje minut!
!
Kram Carina
!
PS: Tack snälla ni som så tålmodigt läser alla glesa inlägg :)

torsdag 15 juli 2010

Drömmar om en veranda







Vad är det med mig och amerikanska verandor?! Jga älskar hus med stora verandor och gärna med en amerikansk häng-gunga. När jag var liten och bodde i Tanzania så hade vi just en sådan på vår veranda. Jag kommer fortfarande ihåg att båda mamma och pappa brukade sitta där och gunga med mig. Det kan vara det som väcker så varma känslor!
Hur som helst är amerikanare duktiga på just hus i kolonialstil och Long Island stil! Och jag gillar den stilen mycket:) Just nu så har jag ett delikat i-landsproblem. Jag har två snygga stråhattar och en gammal sliten amerikansk flagga som jag inte riktigt vet vart jag ska hänga! Kanske man ska be maken att bygga en veranda åt mig nån helg!!
!
Jag njuter av sommaren och värmen för fullt och det är oavsett om jag är ledig eller jobbar! Livet blir så mycket enklare när sommaren är ljuvlig och kvällarna varma! Min lillebror och hans familj har åkt hem nu efter 3 nätter och just nu njuter vi av stillheten ;) Det är alltid skoj att ha besök men det tar på krafterna ,so to speak!!
!
Ja, gott folk istället för en kväll på Järnvägs blev det en filmkväll hos oss och lite bloggning.(Kan det vara åldern och orken eller?!) Det känns inte riktigt som jag varken hinner fota eller besöka er därute i cybern. Men jag får väl gott göra med fler inlägg när vädret blir något sämre!!
!
Nu är filmen igång så det är bäst att jag avslutar!
Stor solig kram på er!!

söndag 11 juli 2010

Kalasväder!



Idag har vi firat Molly i kubik! Vi har varit närmare 30 personer hos oss som har smaskat i oss langos med alla tillbehör och tårta och godsaker!! Jag hann med att baka rulltårtsbakelser fyllda med vitchoklad grädde och färska hallon & jordgubbar. Vad ska man säga ,om inte mums!
Mollys klänning är inhandlad i NY på Gap och den är helt ljuvlig! Jag har en mycket nöjd 9 åring hemma nu som har fått massor med kanonfina presenter!
!
NU är det bara att ladda inför de kommande kalas här i sommar. Mitt och Julias....tack att vi fyller på sommaren för allt blir så mycket enklare då!
Jag hoppas att ni njuter för fulla drag av denna underbara sommar! Det gör jag även om jag jobbar emellanåt!
Ha en skön sommarvecka!
Kramar Carina
!
Mosters lilla älskling sover här hos oss i natt.

torsdag 8 juli 2010

Molly herself



För en tid sedan skrev jag om underbara barnkläder från Pomp de Lux och känner att jag bara är tvungen att visa lite som inhandlades. Molly fullkomligt älskar dessa plagg!
Det känns som det blir en "dyr" höst när den kollektionen ska inhandlas ;)
!
Idag har vi en riktigt mysdag, eftersom solen lyser med sin frånvaro så ska det plockas ihop på altanen och fixas lite! Funderar skarpt på att baka en rulltårta till kalaset med någon fräsch fyllning. Här på Åkernvägen frossas det i jordgubbar flera gånger per dag. Min personliga favorit är just nu turkisk yoghurt med honung och skivade jordgubbar. Den kombon är ljuvlig!!
!
Igår grillades det här igen (!) och eftersom vi är livrädda att köra samma recept så blev det fyllda lycklingfileér på grillen samt färskpotatis i ugn med smör/olja samt färska örter och flingsalt. En underbar smak tillsammans och en kall sås med creme fraiche blandad med fetaost och röd fin hackad paprika toppad med salt/svart peppar.
!
Just nu står Julia och stampar och vill iväg på PW så det är bara att dra på sig träningsdojjorna!!
!
Ha en skön eftermiddag!
Kram Carina



onsdag 7 juli 2010

Grattis Molly!


Grattis vår sötaste Molly skrutt som fyller 9 år idag! Det var en tjej som hade svårt att sova igår.
Det pirrade i hela kroppen, sa hon! Familjen (inklusive Våfflan) har uppvaktat henne nu på morgonen med paket, tårta och skönsång :)
Idag står det bada och sola på schemat så vi styr kosan mot Delsbo och utebadet! Här ska packas matsäck och allt som behövs! På söndag har vi det riktiga kalaset för Molly. Då kommer släkt och kompisar och då ska vi bjuda på langos och smaskigt fika. Langos är himla enkelt att servera på kalas och uppskattat av alla! Molly har önskat jordgubbstårta på söndag.
Idag är det maken och Linda som jobbar i butiken och jag är tillbaka på fredag igen!
Stor kram på er alla!


tisdag 6 juli 2010

Home Sweet Home



Nu är man tillbaka efter en skön semester! Vi har haft det varmt (!) och härligt och jag har bättrat på mina chanser att få en läderliknande hy vid en mogen ålder men vad gör väl det om 100 år! Herregud, det mesta som är skojjigt/spännande eller gott är ju alltid farligt ;)
!
Det var helt underbart att landa i ett sommar Sverige. Nu har vi hunnit njuta av varma kvällar här hemma också. Lördagen så hann familjen med ett besök hos svärföräldrar på en "tiggd" grillmiddag och ett besök på vår mysiga visfestival här i Ljusdal. Tyvärr var det alldeles för få som var hit denna ljuvliga kväll. Idag har jag jobbat och insett att det här är absolut det roligaste som finns i livet (förutom semestrar och ledighet ;)
!
Den här veckan jobbar jag och Julia samt Linda hela veckan så vi kör hårt som ni märker!
Det är så himla skoj med sommarförsäljning för alla kunder unnar sig så mycket fina saker. Det är kunder med "rätt" inställning,tycker jag. För om man inte unnar sig själv vem ska då göra det åt en! Man är värd så mycket guldkant i livet för att orka med vardagen och den guldkanten sätter man själv nivån på såklart!!
!
Ikväll har vi haft en såndär "guldkant i livet kväll". Vi har varit på Moläta i Järvsö på Stenegård. Inte nog med att det är en av de vackraste platserna som finns så är det så himla mysigt där. Det är en matfestival som anordnas av Järvsös bönder samt andra matproducenter och krögare.
Man köper matbiljetter för 25:- styck och kan välja vad man vill och prova rätter som verkar nytt för en eller annars finns det traditionell hälsingemat samt underbara desserter! Den här kvällen är en kick-off för den ultimata sommaren tycker jag. Det är sommarkänsla i kubik!! Har du inte varit här ännu så bara måste du besöka Moläta nästa sommar. Jag lovar att du inte kommer att bli besviken!
!
Jag fortsätter att bjuda på lite mumsiga bilder som vi har bakat till Mollys kalas. Jag har bakat Leilas kärleksmums och dom är allt annat än traditionella. Dom brukar bli en succé på kalas eftersom dom innerhåller chokladbitar med både mörk/vit/ljus smak och en gudomlig glasyr! Den fina burken fick jag av min lillasyrra i julklapp och den gillar jag mucho mycket!
!
Nu lovar jag bättring och skärpning här på bloggen!
!
PS. Någon strand besökte vi aldrig för vem vill göra nåt extra när det är ca. 43 grader varmt!
!
Och förlåt för att det blev så himla mycket att läsa......jag var nog lite ivrig...och hade mycket att berätta.....
Stor kram Carina