tisdag 31 maj 2011

Världens nyttigaste mamma!




Nja, det var väl ändå en sanning med modifikation. Men visst lät det bra?!

Jag har skrivit om Systrarna Voltaire förut och gillar deras prylar hur mycket som helst!

I min morsdagspresent fanns min favoritmusli samt halloncrunch och lite nya oljor till matlagningen i sommar samt underbart goda berryboost som är det bästa mellanmålet!

Maken köpte även en äkta engelsk frukostmarmelad i Sthlm ( det finns tydligen en bra matmarknad vid Sergels torg lite då och då). Molly och Julia köpte en vacker bukett med rosa rosor ;)) Puss på er mina älsklingar! Ibland känner man sig som världens bästa mamma och det gjorde jag igår!


Gårdagen gick i rasande tempo. Vädret visade inte sin allra bästa sida så vi bestämde oss för att besöka Mobackes handelsträdgård i Bollnäs. Där kan man gå i flera timmar och det gjorde jag och Tette! Här shopoholicen igång så mina kassar var välfyllda när vi styrde kosan hemåt.


Jag hittade två fina chokladblommor och två stora lavendel samt 2 rosa Mårbackor och en annan liten växt. En prickig hink (röd/vit, vad annars och i den ska jag plantera en röd kaskadpelargon till Mollsans lekstuga) prickiga trädgårdshandskar och en bra spade till grillkolen.

Jag hade kunnat spendera en hel del till men det sparar jag till nästa tripp. Då blir det kryddor samt resten av blommorna till mina lådor!


Nu längtar jag mest efter värme......

så jag kan sitta ute och njuta av mina planteringar!

Ha en skön vecka!

Kramar Carina

fredag 27 maj 2011

Mina favoriter just nu!














God morgon alla kära och nära!

Igår fick tavlan äntligen följa med hem till mig och jag har flyttat runt den. Det behövs nog en liten makeover och storstädning innan jag känner mig nöjd!

Den fina lyktan är också en favorit och Ib Laursens fiffiga korta ljus är perfekta i den!

Och om detta supertråkiga väder fortsätter så kommer jag nog att tända ljus hela helgen istället för att fixa i trädgården.

Trädgårdsinköp och nya blommor i köket står på söndagslistan. Det blir troligtvis chokladblommor och 2-3 vita Mårbackor. Det kan även bli rosa.....har inte bestämt mig ännu!

Hur som helst så går jag mest och myser på Kardemumma och konstaterar att det finns hur mycket fint som helst att shoppa loss på!

Igår fyllde vi på med Pip´s porslin och idag kommer vi att packa upp mer italienskt porslin. Behöver jag säga att det är hur vackert som helst!

Jag måste röja i mina köksskåp så jag får plats med lite nya gratängformar och stora fat till sommarens grillning! Det enda I-landsproblem som återstår är vilka färger jag vill ha ;)

Ha en skön fredag!

Kram Carina

onsdag 25 maj 2011

Snart är det Mammas dag!




Jag vill gärna strosa runt i denna ljuvliga morgonrock hela söndagen efter jag har öppnat mina paket! Vi har dessa hemma på Kardemumma i flera färger för 995:- och vilken mamma skulle hoppa jämfota för en sådan! Och ett litet presentkort på att fri tid hela dagen (kanske vara runt på alla bloggar som jag aldrig hinner besöka.....eller läsa klart boken.....titta på en sliskig kärleksfilm och gråta en skvätt....)


Nu måste jag visa ett helt gäng med underbara vill-ha -kuddar........sen ska jag gå och sova en stund (sovmorgon står högt på önskelistan på Mors dag!)


PS. Lägg märke till den ljusblå fågelburen i bakgrunden (kan också få bo hemma hos mig men gärna utan fåglar ;)


tisdag 24 maj 2011

Grillmästaren gästbloggar!







Jag lovade ju redan i helgen att visa makens hemmagjorda marinader och även egen tagna bilderoch stylade av Stefan himself! Ifall ni inte granskar bilden så vill jag även påpeka att banjon finns med i bakgrunden. Den var också med på långresan och nästan varje tuk-tuk resa spelades det en trudelutt!



Sista kvällen på vår favorit restaurang så uppträdde Julia, Molly och maken med Wonderchild av Christian Waltz och dom gjorde succé. Detta trots att jag inte tror att någon av dessa thailaländare är så bevandrad i svensk musik. Men maken kompenserade detta genom att riva av en låt och sjunga på thailändska. Jag kan säga att de var i extas :)))


Nu ska jag ner på ytterligare ett möte (är maj en mötesmånad eller???)


Igår hade vi Kristin från Pappelina på besök och hon är så himla gullig. Hon städade och vek alla mattor exemplariskt! Nu är nästa order lagd inför sommaren också!


Jag fullkomligt älskar mina Pappelinamattor här hemma och skulle kunna ha ännu fler!


Nu måste jag ladda mig med extra energi eftersom dagen bara bjuder på regn & blåst!


Tänk på att tisdagar kan vara alldeles underbara!


Carina

måndag 23 maj 2011

En räddare i nöden!



Är det inte bara hopplöst vissa dagar att komma på dagens middag! Vår familjs räddare i nöden är ofta pasta carbonara med en massa god ny riven parmesan. Syrran med familj och älsklings mormor & morfar var över på grillade hemmagjorda hamburgare och en massa goda tillbehör och grädden på moset blev cheesecake och äppelpaj med hemmagjord vaniljsås. Mätt och belåten ?! Ja,det var bara förnamnet! Men nu har vi haft släktkalas så det räcker för ett tag.....
Nu till helgen ska vi försöka hinna ikapp lite grann!
Vad önskar ni er i Mors dags present då????
Jag önskar mig en vit Iphone 4 men det är nog lite too much men önska kostar ju ingenting ;)))
Vad härligt med måndag.....ny vecka, nya möjligheter
Kramar Carina

söndag 22 maj 2011

Min Stefan!



Den här helgen har verkligen varit hektisk. Men skojjig!
Maken har förberett hela veckan att hans syster med familj har varit på intågande med att handla mat och städa & städa. Och jag själv har knappt varit hemma....

På fredagen så stack jag till skaldjursafton hemma hos min äldsta väninna. Vi ska äta lite gott och fira hennes födelsedag. Det var full fart på butiken hela dagen, massor med underbart gulliga kunder. Sedan när jag kom vid midnatt hann jag kramas lite med svägerskan som hade med sig en bunt pioner ;))

Lördagen jobbades fram till två och sedan var 85-årsmiddag på Järvsöbaden. Den maten är ljuvlig! Till förrätt var det murkelsoppa och varmrätten bestod av helstekt oxfilé med rödvinssås samt gratäng och avslutingsvis glass med färska jordgubbar. Sedan direkt hem för svida om till en musikfestival som ordnats av två duktiga musiktjejjer. Julia och hennes Team Andreas kör var där och sjöng också. Kvällen var vacker men blåsig!

Nu ska jag gå och knyta mig för imorgon ska jag på bolagsstämma i Järvsö!
Godnatt och sov sött!
Carina

torsdag 19 maj 2011

Mitt favorit porslin!





Det här är det bästa köp jag gjort på länge! Mitt vita porslin som är så oerhört vackert att duka med både till vardag & fest. Och det bästa är att det funkar i diskmaskinen. Jag hatar nämligen att handdiska. Igår plockade vi upp en massa godsaker som saft och sylt. Vi har ju fått hem en massa härliga kryddor och marinader till grillsäsongen. På tal om grillning så kommer maken att göra en gästbloggning här. När jag kom hem igår så var kameran laddad med bilder på makens grillmarinader arrangerad i bästa bloggstil. Jag lovar bilder snarast :))


Ikväll blir det möte på gymnasiet. Dottern ska iväg till Spanien och jobba på kollo och lära sig ännu mer spanska i 4 veckor!! Men sen ska hon få jobba hur mycket som helst på Kardemumma och tjäna ihop lite nya pengar!

Den här vår värmen vill inte riktigt infinna sig här hos oss. Men det är vackert väder och just nu räcker det för mig.


Tack snälla söta Ulrika för ny härlig musik! We like a lot!


Ha en underbar dag , alla ni söta människor därute!

onsdag 18 maj 2011

Härlig tunika med detaljer!




Vi har fått dessa vackra ärmlösa tunikor i blandade färger och med fantastiskt vackra broderier!
De är i one size och kan justeras med knytband i ryggen och kostar 299:-
Jag valde den med turkos botten och tror att jag kommer att bo i min hela sommaren!

Det rullar på för Team Andreas och Vinnar-Körslaget, på torsdag ska de ner till Gävle slott och sjunga för Kronprinsessan Victoria och Daniel samt inta en galamiddag.
Tja, vad är väl en bal på slottet!

Nu har vi packat upp så himla fina väggklockor i vintagestil och med kalasbra priser! Kom in och kolla in dessa superduper snygga ting innan de försvinner.....

Idag är det en ljuvlig dag och man blir hur vårsugen som helst att fixa och göra om överallt!

Soliga kramisar
Carina

måndag 16 maj 2011

Hemma bäst!




Nu har vi landat! Tänk att hemma kan vara så underbart och semester lika ljuvligt. Det är väl just därför man behöver komma bort för att inse hur bra det är hemma. Men denna känsla infinner sig varje gång för mig så det kan ju inte bara vara en klyscha......utan för att mitt hem är min borg.
Det var så otroligt fint i butiken när jag var ner och sa hej. Vi har fått dessa ljuvliga tavlor igen och PB homes otroliga doftljus och Rice färglada plast och mycket mer. Ni måste bara komma in och kolla och bli inspirerad!

Nu känner jag mig så fylld av inspiration och längtan att få jobba på världens bästa jobb!

Vi kanske syns imorgon på butiken ;)

Kram Carina

tisdag 10 maj 2011

Massage med het sand!



Detta underbara Bodiwork ar ett underbart spa med otroligt duktig personal. Idag har jag och Mollsan tillbringat 90 minuter pa detta plejs! Tank er 90 minuter egentid med otroligt bra massage for 70 kronor!
Jag vet att manga tycker att det ar mysigt att ta massage pa stranden men dessa tjejjer och killar ar utbildade och det ar vart mycket tycker jag. Denna gang tog jag head/shoulder/back med heta sandkuddar! Det ar en lisa for sjalen dessutom far man sma sota linnen och trosor att byta till och ett skont fotbad till att borja med och nar man ar klar sa bjuds det pa ett glas te!
Jag hoppas att jag hinner med en svang till innan vi aker harifran.




Jag glomde alldeles bort att beratta om frukosten imorse! Vad sags om bacon lindad farsk sparris och valfria agg (omelett, kokta agg,stekta agg eller scrambled) yoghurt med musli och russin,croissanter och en massa farsk frukt som papaya,mangosten och melon samt ananas saklart! Och inte nog med detta riktigt gott kaffe!!
Nej, nu ska en matt och belaten Carina kolla in en bra film pa rummet!
Det ar ju saklart DVD med varsta ljudanlaggningen har ocksa samt hur manga bra filmer som helst att lana!
See you soon alla ni hemma som njuter av det vackra varvadret!
Kram Carina

måndag 9 maj 2011

Gaja Puri

















Ja,det blev val inte sa manga inlagg denna resa men tiden racker inte till nar man har semester:))

Vi har bytt boende igen och strand. Nu bor vi pa detta underbara stalle som heter Gaja Puri och har en alldeles egen strand. Det ar hur vackert som helst och vara rum ar vackert inredda i tra. Badrummet ar lika stort som sovdelen. Vi blev uppgraderade utan kostnad till ett deluxe rum med jacuzzi! Det var inte fy skam.


Vadret har blivit samre men stora magder regn (pa natten) och mestadels mulet men vi tivs och njuter varje sekund anda!

Igar var forsta dagen vi inte kakade Thaimat och det var gott med nagot helt annat! Jag langtar efter stort glas med gott rodvin och en oxfile' med god sas!


Det ar valdigt lugnt har nastan inga turister alls!

Det blir vara 3 sista natter har pa Koh Chang sedan drar vi mot Bangkok och Dream hotel och njuter dar i 3 natter innan vi styr kosan mot ett varlikt Sverige!


Nej, gott folk sa ska jag slanga mig i massageduschen som finns pa rummet och snart kaka middag medans ni funderar ut eran lunch!


Kram till alla er dar hemma!

Carina







söndag 1 maj 2011

Thailands semester !



Nu har vi landat bade mentalt och fysiskt. Detta ljuvliga land med massor med god mat och vanliga manniskor. Vi har hunnit och byta boende en gang ocksa (lite typiskt oss :)
Just nu bor vi pa Lonely Beach pa Koh Chang. En av de mindre stranderna och mycket backpackers pa en sida av stranden.
Vi var har for tre ar sedan och det har inte alls vuxet sa snabbt har som pa andra stallen i Thailand. Igar at vi underbar Thaimat pa ett riktigt hal i vaggen (godaste hittills..)
Julia och Molly vill shoppa varje kvall men just denna kvall tar vi det lugnt eftersom Molly har varit lite vissen och alla andra i familjen ar ocksa lite latt vidbranda. (las: roda som kraftor!!)



Jag hann inte gora ett inlagg om den fantastiska resa med Korslaget och att Julia fick vara med och vinna alltihopa!! Tack alla sota ni som har varit flitiga och rostat det har betytt oerhort mycket for koren ! Vi hade garna varit hemma pa konserten pa Plostplan med Korslagetvinnarna men da satt vi redan pa planet. Nu ska vi njuta massor och vara en hel familj!
Vi har massor att ta igen speciellt lillasyster Molly som varit den mest trogna supporten av oss alla och gratit gladjetarar varje lordag som storasyster Julia har gatt vidare i Korslaget. Trots att det skiljer 8 ar emellan dessa tjejjer sa ar dom supertajta med varandra .
Det blev ett snabbt inlagg men jag hoppas pa lite egna bilder nasta inlagg.
Ha det bast alla ni dar hemma!
Stor kram Carina