fredag 27 augusti 2010

Fredagsmys!

Äntligen fredag, den här veckan har känts som en evighet. Å andra sidan har vi haft massor att göra både på butiken och hemma. Ikväll bjuds det på paj med fyllning av fetaost/kyckling/coctailtomater och vi avslutar med världens enklaste efterrätt Gino. Ett genialiskt mästerverk från PA & co (Stockholmskrog) som håller i sig fortfarande.
!
Jag brukar göra den i de ugnsfasta formarna från Miljögården. Dom finns på Kardemumma för endast 29:- styck i flera färger. Ikväll blir det hallon/björnbär/banan med massor med riven vit choklad (gratineras i ugnen på hög värme ca.250 grader en kort stund tills chokladen fått färg!) och till det en god vaniljglass.
!
Orginalreceptet är kiwi/jordgubbar/banan (italienska flaggans färger!) skivad i smord form med riven vit choklad men nu när de färska jordgubbarna är slut så kör jag en egen variant!
!
Näpp, nu ska jag ner och jobba lite!
!
Ha en riktigt trevlig helg.
Kramar Carina



1 kommentar:

Lilla huset på prärien sa...

Hej Carina!

Vad roligt att höra att det går bra för dig i butiken. Och vilka underbara formar du visar :) Kul och orginellt att bjuda på desserten i - det var säkert uppskattat skulle jag tro?!

Önskar dig en härlig vecka!

Kram Jenny