onsdag 28 oktober 2009

Vintervackra bedårande måsten!














Jag måste lite snabbt bara visa några fler favoriter. Vi har lyckats hitta dessa vackra lååååånga flätade ullstrumpor som vi hade för några år sedan. Dom här är perfekta till alla ni som har lite golvdrag (då behöver man inte fixa det problemet denna vinter :) och även till alla andra som bara älskar fina detaljer. Vristvärmare med broderade blommor trodde jag inte heller att jag behövde!! Man blir så glad när någon kreativ människa (gärna dansk) kommer på saker man inte behöver. Jag är i alla fall glad i hela deras kollektion. Vänta bara till ni får se alla fina julhängen vi har beställt från dom. I helgen ska vi som sagt bygga jul i butiken. T har kämpat i några dagar med att hänga alla fina adventstjärnor som vi har beställt (några har redan gått iväg). Ni som vet att ni var ute i sista minuten i fjol, häng på låset i år. Det är ju på måndag som ni kan spana nästan hela julen (det kommer några små leveranser under några veckor till)
Vi är i alla fall hur nöjda som helst med alla vackra julprylar vi fått hittills (en del har vi glömt hur de såg ut eftersom vi packade upp dessa redan i augusti !!)
Jag kanske hinner med nåt litet inlägg innan helgen. För sen ska jag komma i julkänsla och dricka massor med glögg och äta peppisar.
Ha en stillsam allhelgona helg!
Kram på er!

fredag 23 oktober 2009

Favoriter på Kardemumma!











Jag fortsätter att visa mina personliga favoriter på Kardemumma just nu. Vi har sålt sjalar i massor just nu och det kanske beror på att jag älskar dessa underbara sjalar själv. Idag har vi haft en crazy dag på butiken. Vid stängning så hade det landat 5 pallar med varor!! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.....
Vi ska pynta och göra jul på butiken under all helgona helgen och då ska allt vara prismärkt och klart så vi kan packa upp och skylta fram. Det finns ett ord som passar bra just nu PANIK!!!
Ikväll har vi ätit japansk mat med svärföräldrarna samt smaskat i oss bandy bakelser. (Vi bor ju en bandygalen kommun) Goda var dom iaf , grädden var smaksatt med passionfrukt.
Nä, nu ska jag umgås med familjen och pussa på maken som tycker jag är dötrist som bloggar hela tiden.
I dag visade jag och maken vår stora innerliga uppskattning till vår klippa T som har stått vid rodret på butiken när jag har varit frånvarande. Hon var söt som en socker topp i sin Odd Molly klänning. Jag hoppas att hon känner hur glad vi är i henne! Nu ska vi försöka ge lika mycket av oss på butiken i höst som T har gjort hittills. Vi kan bara säga Jättemycket Tack Underbara Du!
Ha en underbar helg!
Kramar C




tisdag 20 oktober 2009

Kärlek till Molly!











Tänk att man kan bli förälskad i vissa märken, kläder, skor, väskor ,smycken och prylar. Jag känner mig en smula ytlig och har hur många I-lands problem som helst när jag visar saker som jag är kär i. Nästan varje dag drabbas jag av denna kärlek och har stora frågor som vilken färg jag ska välja.... och naturligtvis är jag ju dessutom duktig att belöna mig själv så en och annan sak får ju såklart följa med mig hem! Och visst går det ju att shoppa sig lycklig och den som säger annat har aldrig riktigt fått shoppa sig lycklig ;)
Nu är gipset väck och sakta börjar jag komma tillbaka till mitt rätta jag (så jag kan jobba och ha koll i minst 100 knyck) Det har varit en läskig känsla att inte ha full koll på allt och dessutom inte klara av saker som är helt självklara när man är frisk! Jag är minst en erfarenhet rikare och fått ett långt ärr på köpet och sist men inte minst minskat bra många kilon runt midjan (kan det vara magkatarren eller var det GI kosten innan operationen) Hur som helst har jag kunnat dammat av några gamla trånga jeans som just nu sitter som ett smäck :)!!
Jag återkommer med mer bilder från butiken snart. Vi har packat upp ett och annat nytt märke! Igår packade vi upp vita gummistövlar med svarta snören till PANGPRIS 199:-, så skynda in och prova dom. (samma modell som jag visar i svart). Det svarta &-tecknet inhandlade jag i Florida för ca. 100 kronor, ett riktigt bra fynd tycker jag!
Sist men absolut viktigast ,så ni som känner mig allra bäst vet att den största kärleken är inte klädmärket Odd Molly utan min minsta sötnos som just heter Molly (!) och naturligtvis lika stor är den kärleken till min Julia. Så helt superytlig är jag egentligen inte men det är såååå befriande att ha många olika sorters kärlekar i livet. Huvudsaken är ju att man vet vilken ordning dom kommer i! Barn och man först sedan shopping eller......hur var det nu.....
Kramar i massor från en Ogipsad C




måndag 5 oktober 2009

Bara vackra saker




Jag bara kände för att visa vackra saker i detta inlägg! Vädret känns lite extra tungt och jag börjar känna mig lite nervös för det är ca.1 1/2 vecka tills jag tar bort mitt gips och tänk om det har misslyckats. Jag brukar sällan vara en pessimistjolle men jag tror inte jag har träffat en enda medmänniska/kund som har sagt att deras operation och handled blivit bra efteråt.
Jag har ju massor att berätta egentligen om bra mycket skojjigare saker. Vi har haft en sälj/butikschefs utbildning med Susanne Einhorn. Hon har beteendevetenskap och säljerfarenhet i grunden. Jag tror att det är livsviktigt att emellanåt lyssna på saker som kan uppleva som självklarheter. Det är så himla lätt att falla in i ett vanemönster. Slutar man att lyssna och ta åt sig information bör man kanske ta sig en funderare om man egentligen är en sån superdupermänniska. Nej,jag fast övertygad att vi behöver skakas om ibland.
Hon tog upp ämnen som att jag och mina jobbarkompisar ska lämna sin "ryggsäck" hemma och visa att på jobbet är man proffesionell och har trevligt! Det är alldeles sant sagt och vad himla självklart. Men hur många gånger "glömmer" man inte bort det?
Ett gott råd till alla därute : Imorgon lämnar jag min ryggsäck hemma och har kul och trevligt på jobbet. Jag kan nästan garantera dig att det blir mycket skojjigare då också.
Ha en underbar dag imorgon!
Kramar från C
PS. Nästa inlägg kommer att handla om Stockholm!