lördag 1 augusti 2009

Lemon shake




Sommarens godaste dryck måste jag dela med mig av; även om den rätta sommarvärmen har uteblivit de sista veckorna. Första gången jag drack denna goda dryck var egentligen 1984 i Californien och gick under namnet "Bullfrog" (och då innehöll den lite mer saker) men det är preskriberat för länge sen. När vi var i Koh Chang förra året beställde vi in lemon shake ett antal gånger och det smakade alldeles underbart en het dag.

Nu försöker vi göra vår egen, de få gånger de varma sommardagarna infinner sig och då kokar vi alltid en sockerlag (lika många delar socker som vatten) vi gör alltid ett storkok så att det räcker ett tag. Ta 2-4 citron/lime och dela dessa och pressa ur saften, häll på ett par dl. sockerlag samt massor med is och kör den i din mixer så att det blir en "slush" liknande konsistens (issörja) och häll upp i vackra glas och servera med lite citronmeliss. Det är enkelt och hur gott som helst.

Igår var det stor kalas här hos oss. Våran J har blivit 16 år och jag inte begripa hur snabbt det har gått. Hon fick ett mysigt plagg som jag beställde på Provrummet.se och Melissa Hornes skiva , en mysig börs från Rice , lite prylar till "studentlyan" samt ett stort väggord som vi ska sätta upp i hennes nytapetserade rum.
I år bjöd vi på yakiniku (japansk matträtt) och det var hur smidigt som helst att bjuda på och mycket omtyckt samt en hel del godsaker bakade ur favorit Leilas bok. Tonåringarna bakade Leilas brownie som var helt ljuvlig och jag bakade hennes kokostoppar med lime & Likör43 samt chokladdoppade. Mums fillibabba med andra ord!

Mina allra äldsta och nära vänner A och B stannade nästan hela natten och vi satt och pratade gamla minnen och fnissade som tokar. Långt in på natten så slocknade jag fort eftersom det var en ny jobbdag på Kardemumma och imorgon styr vi kosan till Ikea och Birsta/Sundsvall och det ska bli helt underbart att få shoppa loss ordentligt!

Här ska målas badrumstak för glatta livet innan jag slöar till framför TV:n.
Ha det bäst och jag ska verkligen försöka göra lite fler inlägg denna månad.
Kramar C

13 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Mums, måste prova!

kram Mia

Unknown sa...

Hej jag bor i Sundsvall och tror att du bor någonstans runt i krokarna. Så vart kan jag hitta din butik?
Skulle vara kul att få se något nytt i närmiljön.
Tror jag ska försöka mig på en lemondrink...
Annelie
http://radhusochstuga.blogspot.com

♥ Fyra årstider sa...

Tänk den som fick jobba med allt så vackert omkring sig. Jag jobbade med inredning i 10 år tills jag tröttnade på tiderna..men jag saknar mina kunder.
Kram Lotta

Jenny sa...

Hej C!
Låter jättegott det där!

Grattis i efterskott till dottern:)

Kramis Jenny

Tin sa...

Oj vad mycket gott du har gjort!
Blir också baksugen nu!
Hoppas att shoppingen blir härlig! ;D

Lilla huset på prärien sa...

Mmm vad gott det lät! Och vad spännande med Formland också - dit hade jag gärna åkt jag också men jag får se om det blir av. Mest troligt blir det en liten sväng till Formex i alla fall :)

Kram Jenny

Anonym sa...

Åh dt låter sgolikt gott.
Måste helt enkelt testas.
Tack för tipset.
kram kram

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

Hej!

Vilken härligt blogg du har. Är första gången jag är här och hälsar på men tänker absolut komma tillbaka.

Din butik ser helt underbar ut. Tänk om man hade bott i närheten. Men kanske tur för plånboken skulle nog snabbt bli tom.

Kram

EN INREDOHOLIC sa...

Så mysigt det lät!! O fantastiskt mumsigt!!! KRAM Jannice

Stjärnor & Champagne sa...

Mumsvad gott det där låter....Oj vad jag har missat många inlägg hos dig. Jag har varit lite dålig på att blogga sista tiden. Vad mycket fint ni har i butiken, inget sugen inte då!!!!!! Vad fin din banner är....Ja jag hoppas att bilderna blir bra imorgon, det skall bli sååå kul.

Kramkram Anne

Designe sa...

Wow, så läckert! Lät gott..även det ni åt! Så fint dukat i inlägget innan oxå! Somrigt och fint! Ha det gott! Kram :)

Fröken Fräken sa...

Jag blev mest sugen på den där yakinikun, det tycker jag är mums!!
Hoppas att det blev mycket fyndat i Sundsvall... har sett att det börjar dyka upp en del lovande nyheter på Ikea, så snart måste man nog dra dit igen :-)

Anonym sa...

Oj vilken skön blogg jag har lyckats missa, hit kommer jag igen!

Agneta från Österlen