tisdag 2 december 2008Här kommer ett nytt inlägg som jag lovade. Linums tyg som jag har sytt gardiner av är helt underbart, både det mönstrade och det bolsterrandiga som Anna Bonde har formgivit, man kan tydligt se att hon har tillbringat många år i bolsterrandens hemland Frankrike.
Det mönstrade tyget är så mycket Hälsingland ,tycker jag. Jag är väldigt svag för folklore mönster just nu , både på kläder och naturligtvis på inredning.
Jag var nere och jobbade åt Cult Design i augusti och då berättade Marita Lord om ett trend seminarium som hon hade lyssnat på , en trendguru pratade just om etniska och folkloristiska trender. Det är nog därför många älskar Odd Molly , deras underbara tolkningar av folklore!
Jag tycker det är en skön känsla med kulturarv av mönster och former i coolt nytänkande.
Det var allt för ikväll-nu ska jag bara kolla runt hos några duktiga bloggar och somna med ny inspiration inför morgondagen som börjar med ett morgon möte :)
Kram. C

2 kommentarer:

Kathys Home sa...

Hejsan en heelt underbar hissgardin....//kat

Bitte sa...

Hallå !
Vad kul att tittat in på min sida .
Härlig blogg du har .
Har farit runt i alla tygaffärer som finns och hittar inte ett jultyg som jag tycker, om och här kommer du och visar upp en hissgardin i precis det tyget som jag undermedvetet har letat efter.
Var finns det !!!!
Och var finns din underbart söta kardemumma affär ???
Hej så länge /Bitte