torsdag 23 april 2009


Furillen, en ö utanför Gotland. Jag har lyssnat på en makalöst duktig entreprenör vid namn Johan Hellström. När man ser dessa bilder måste man troligen ha ett speciellt öga för att se det vackra. Och det var precis vad han gjorde! Vägen dit har inte varit lätt alla gånger , att övertala
bankdirektörer att få banklån till att göra om en fallfärdig fabrikslokal till något unikt och vackert och dessutom få världens alla modemagasin att fota sina reportage här både sommar och vinter! Samt alla möjliga reklamfilmer och annonser som också har fotat sina produkter här!-
Han hade mycket charmiga sidospår att berätta för oss om "glassiga magasin" som ville fota hela familjen nere vid havet ätandes en picknick nere vid havet och det var endast dessa gånger som familjen var samlad ,ätandes sin mat nere vid strandkanten. Man ska inte tro på allt som tidningar visar upp,menade Johan. Det mesta är för att sälja en perfekt drömtillvaro för oss vanliga dödliga! I själva verket jobbade de mycket och intensivt och som vanliga människor slocknade dom också i soffan........efter en arbetsvecka.....skönt att höra att hans familj är nästan som vår förutom att vi inte äger ett hotell , förresten äger han numera hela ön !

Jag blir alltid väldigt upprymd av att lyssna på dessa fantastiska entreprenörer som följer sina idéer och sitt hjärta!

Och naturligtvis är det roligt när det går extra bra för dom som är beredd att lägga ner sin själ på sina idéer när ingen annan tror på det! (är inte ett dugg avundsjuk......inte det minsta jante.....och varför var hans fru så himla vältränad och snygg dessutom....och varför har landslaget haft sin uppladdning där ...)

Avslutar med makalösa bilder från Hotell Fabriken på Furillen!
"Jantekamar" C, nej vad skriver jag ....bamsekramar från lilla mig :)
PS. Jag måste bara länka er vidare till detta underbara ställe ifall ni har vägarna förbi Gotland och Furillen http://furillen.nu/cgi-bin/Furillen_Visit.exe


10 kommentarer:

Titti underkalas-eken sa...

Wow vilket ställe! Och vilken kille! Ja man kanske skulle vara lite duktigare på att gå efter sina drömmar! Önskar dej en solig och mysig helg!

Kram Titti

Hem och Lycka sa...

Jaaa, Maison Belle-produkterna kan jag verkligen rekommendera! Säljer bra också. Jo, Isabella Smith gick i konkurs efter att deras investerare dragit sig tillbaka men Isabella själv har köpt verksamheten nu.

kram

Hem och Lycka sa...

Glömde - joo, det är Anna fortfarande.

kram

Lilla huset på prärien sa...

Wow så fint! Verkligen ett inspirationsställe. Älskar fårskinnsfällar...

Och vilka underbara tunikor också! I det förra inlägget. Skulle jag gärna ha några sådana :)

Önskar en riktigt trevlig helg!

Kram Jenny

Sara Mårtensson sa...

Vad gullig du är söta du! :-)

Det var verkligen vackra och fina bilder du bjuder på idag!

Superfina tunikor också! Nu längtar man till sommar och sol och att få hänga bort vinterkläderna och ta på lite tunnare plagg!
Ha en fin vecka!
Kram Sara

Fröken Fräken sa...

Låter som ett inspirerande föredrag.. och kul med någon som vågar erkänna att det är mycket jobb och att allt inte bara är glassigt.

Bygatan sa...

Men vilket ställe!!
Ska genast kolla in mer..

Vad kul och inrtressant att lyssna på en som trodde och följde sin dröm. Bra också av honom att berätta lite "bakom kulisserna" oxå.

Ha det gott!

Kram Lena

Gnistrande snö sa...

Otroligt häftigt ställe!
Så inspirerande bilder och fina tunikor oxå.

Ha en fin fortsättning på veckan!

Kram
Katarina

marianaskeramik sa...

fantastisk vackert! vet inte vad jag ska skriva riktigt.......I LIKE!
ha de bra
marianaskeramik

Jeanette Hornbeck sa...

Grymt snyggt!
Glöm jante, om man vill vara superfit eller perfekt utåt så har man oftast annat driv som inte alls är så trevligt. Man försakar alltid något.
Kram på dig!
/Jea