100 g Arla smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker
.
Gör så här: sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker. Servera gärna med vispad grädde
Här bjuder jag på årets första rabarber kaka. Jag förändrade rececptet något efter att jag tittade på Leila bakar. Hon tipsade om att steka rabarber i smör och råsocker. Så vips ändrade jag receptet och det blev ännu bättre. Eftersom detta är ett av mina favoritrecept så bjuder jag på det idag. Jag lovar att ni kommer att gilla kakan (hoppas jag iaf).
Jag fortsätter att vara Leila bakar imorgon och då är det faktiskt hennes eget recept!
Här är läget fortfarande halvdant, det är som dom här streptokockerna har invaderat min kropp.
Det är så himla tråkigt att vara sjuk och ingenting är speciellt skojjigt men jag hoppas verkligen att jag blir piggare inför helgen (allt jobb som väntar denna vecka på butiken) Jag skulle verkligen behöva en dos med extra energi just nu men penicillinet "tjuvar" den lilla energi jag har :(
Men snart är jag på topp igen och då har jag mycket att ta igen!
Ha en skön vecka!
Kramar Carina
Tack för mumsigt recept, ska prova det.
SvaraRaderaLiseLotte
Raring...Jag hoppas att du kryar på dig snart. Inget kul det där...Mums kakan ser jättegod, tack för att du delar med dig av receptet. KRYA PÅ DIG NU/ Kramkram Anne
SvaraRaderaJa, ja, jaaaa så gott detta lät! Och ser ut! Tack för receptet! Mari.
SvaraRaderaMuumms med årets första rarberkaka!! Min rabarber har inte äns kommit upp, de har väl inte överlevt vintern.
SvaraRaderaRoligt att du är med i min tävling!
Krya på dig!!
Kram C