lördag 14 mars 2009
Disneyworld i Orlando är en makalös upplevelse. Efter ett chockartat besök på ett gigantisk loppmarknad utanför St:Petersburg, styrde vi kosan mot Orlando. Loppmarknaden var en flopp (bara en massa eländesprylar,tyvärr. Vi hittade en supersnygg skinnklädd temos men det var allt!) Loppmarknaden vi besökte i NY för några år sedan var helt underbar med massor med härliga prylar men denna.....
Men man kan ju inte ha tur jämt eller hur!
Vi hittade ett kalasbra hotell denna gång (bra priser och med snygga vita överkast!!!)
Hela familjen var jättesugen att besöka Disneyworld och vi längtade dit.Kan ni ana vad inträdet för parken var för oss 4???!!! (Disneyworld består av 5 temaparker ) Vi valde att besöka Magic Kingdom med de klassiska temat. Inträdet kostade 2900:- med vår svaga valutakurs, det ni och det kostar lika mycket för varje park, ja om du inte pressar in 2 parker på 1 dag då kostar det bara 500:- extra per person. Men det är ju once in a lifetime, eller hur!
Jag besökte Disneyland i Californien när jag pluggade där och det var hur kul som helst (det var i och för sig på stenåldern!)
Vi var i parken nästan 12 timmar och det var nästan inga köer (det brukar vara typ minst 1 timmes kö ),men det var iskallt denna dag. Men vi åkte så mycket roliga karuseller och såg så mycket roligt att vi glömde bort kylan.
Det var vid 20-tiden när det stora fyrverkeriet satte i gång som vi höll på frysa ihjäl.
Barnen var helnöjda och det var vi också , men besöket på Universal Studios dagen därpå ställde vi eftersom inträdet var lika dyrt som på Disneyworld. Vi stack och shoppade på ett gigantiskt outlet istället.
Vi hittade en Conversebutik, där hittade jag ett par vita höga Converse till M för ca 90:-och mina vita Converse var det halva reapriset på ett annat ställe så jag betalade 170:- (Nilssons tog 800:-för mina sist!)
Nu ska jag skynda mig till TV soffan och kolla vem som vinner schlagern denna gång. Alltid fel låt som vinner ;) eller hur?
Kommer en sista reserapport snart...
Ha en mysig schlager kväll.
Kramar C


13 kommentarer:

Titti underkalas-eken sa...

Åh vad härligt! Det där drömmer vi också om att göra när pojkarna blirlite större att åka till USA och hälsa på alla Disneyfigurerna :) Mysigt! Kram Titti

me and alice sa...

Vad mycket kul ni hann med! Vi var aldrig till Disney. Vi gjorde så mycket annat i stället. Vi var till exempel ut på djuphavsfiske och fiskade bla. hajar och blåsfiskar mm.... som vi naturligtvis släppte tillbaka sedan... Det var spännande!
Vi köpte också converse over there. Nu önskar jag att jag hade köpt några fler par....
kram Susanne

Mallas sa...

Låter som ni har haft en härlig semester! Vi var i Florida förra året vid den här tidpunkten och besökte en av de andra Disneyparkerna. Dollarn var betydligt billigare då men det gick ändå loss på ett par kronor. Jag längtar verkligen tillbaka när jag får se era härliga bilder!

Malin

VIT och PASTELL sa...

Vad roligt att va på disneyworld! Jag har länge velat åka till Florida. Det blir nog av nångång! Tack för dina goa ord på min blogg!

Kram Maria

Handplockat sa...

Oj vad du väcker mina gamla reseminnen till liv
suck
njut åt mej med

Gnistrande snö sa...

Åh vad jag blir ressugen när jag ser dina bilder. Så mycket roligt ni måste ha upplevt.

Trist dock att svenska kronan är så svag just men några fynd gjorde ni alla fall, superbra priser på converse :-)

Tack för din gulliga kommentar!

Kram
Katarina

Bygatan sa...

Va kul att fynda converse.
Skulle ju vara kul att få uppleva landet over there nån gång. Jag är nyfiken på New York, men det lär nog dröja!

Så kul att få uppleva Disney, trots det hutlösa priset;-)

Tack för din värmande kommentar oxå!

Kram Lena

chokladblomma sa...

Vilken kul resa ni verkar ha haft!!
Skönt att höra att det finns fler "snurr-fior" där ute!!!
Ha det gott!
Kram

Sara Mårtensson sa...

Tack så mycket! :-)
Åhoj så dyrt!!! Vi var där och hälsade på musse och mimmi 1999 (tror jag det var) och då var det inte alls så dyrt! Kul var det men samtidigt blev man ju så trött av att gå runt på det jättestora området.
Jo Jäkkvik känner jag till! Det fanns en bloggerska som hade en blogg som hette Rosenfröjd men den bloggen är borttagen nu. I alla fall så kom hon från Jäkkvik och jag har kört förbi där :-) Vad roligt att du gillade kaffepannan!
Ha en fin kväll!
Kram Sara

♥ Fyra årstider sa...

Jag säger bara vilken dröm och pengar är inte allt.
Kram Lotta

Hanna sa...

Härligt härligt!
Våra barn skulle nog svimma om dom såg det..live :D

Du kan vara med och tävla om en skylt hos mig nu ;)

Ha en fin vecka!
Kram Hanna

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad härligt! Jag vill också åka till USA och Disneyword. Det låter ju hur kul som helst.

Lite Converse hade heller inte varit fel...

Kram Jenny

Designe sa...

Så härligt med resa! Härliga bilder oxå! Kram :)