fredag 25 september 2009

Prickigt gör mig glad!





Prickiga saker gör mig glad speciellt röd/vit prickiga. Vi kommer att få hem IB Laursens prickiga och randiga porslin i rött/vitt senare i höst. Just nu har vi precis packat upp Green Gates brun/vit prickiga och det är ju så bedårande.
Igår försökte jag bli lite klokare på den nya kassaregisterlagen som träder i kraft den 1/1 2010 och det är en djungel att veta vilken ny kassaapparat som man ska välja.
Jag och familjen besökte en lokal aktör igår och det enda som var mysigt var deras plockmat. Mums! Nu ska jag försöka kolla av några fler märken innan det blir köp av.
Det var länge sedan jag längtade så oerhört efter fredagsmys och det känns lovely att inte ha något bokat i helgen. Mannen och jag ska försöka fixa sista elen i badrummet och om det hinns med så blir det fintrimming i trädgården. Mannen jobbar och jag står med gipset och pekar ;)
Nästa helg blir det Stockholms weekend och jag längtar. Ska försöka lite udda butiker som jag inte hann med sist!
Ha en lugn och skön helg allihop!
C

onsdag 23 september 2009

Specialpris på Roberts Radio.




Vi kommer att sälja läckra Robert Radio för 1790:- fram till den 25/10( vårt ordinarie pris är 1990:- för de enfärgade radio apparaterna). Du som inte bor i närheten av Kardemumma kan ju såklart få din Robert skickad till dig. Du som bor i vår närhet, välkommen in och fundera vilken färg du ska ha på din Robert :)
I morgon ska vi packa upp nya lyktor och massa nya barnkläder. Det är bara att kavla upp ärmen (galghumor) och akta er nu kunder för nu har vi varit på säljkurs!
Gonattkramar C

måndag 21 september 2009

Snygge Robert på Kardemumma



Nu har vi packat upp snygg-Robert! Man skulle vilja ha en i varje färg (precis som Leila). Jag gillar ju även Tivoli som vi också säljer på Kardemumma. Mycket ljud i liten låda :)
Det har ju som bekant rasat in prylar och den här hösten känns klockren. Det är så himla mycket snyggt till höstens hem som har anlänt och mer ska det packas upp. Vi håller på för fullt med att skylta fram Green Gate. Det är som små godis man vill åtminstone ha minst en av varje.
Hela deras katalog är en ögon fröjd!
Det är lite kul med företag som är konsekvent i sitt tänk så man vet vad man får. Det är värre med firmor som inte vet vad dom köper in och ändrar sig hela tiden. Det blir liksom inte trovärdigt.
Nu längtar jag efter ny lön och köpglada kunder!
Kramar C

lördag 19 september 2009

Jag har vunnit min första tävling!


Jag är så himla glad för jag har vunnit den här fina skylten hos den gulliga bloggen hannas . Har ni inte kollat in hos henne så måste ni det! Hon visar så mycket fina bilder och gör otroligt fina skyltar. Tack snälla Hanna ännu en gång. Det kunde inte ha kommit mer lägligt eftersom jag var ner till Gävle igår och tog bort min stygn och fick ett nytt gips. Nu är det bara 4 veckor till som jag ska ha gips :) och butiken fylls med leveranser som ska plockas upp och märkas och jag får snällt titta på!
Ikväll blir det fest för alla butiksägare i vår galleria med italiensk buffé och mycket sång och musik. Det ska bli mysigt och i morgon ska jag försöka låta bli att se alla saker jag skulle vilja kunna göra. Jag ska snällt ligga i soffan och vila.
Nu har vi gjort iordning J´s rum i Bollnäs. Det blev så himla vilsamt och sobert. Det blev en vit schäslong från Ikea med ett vitt satsbord och grå rund stor ryamatta samt en vit mediabänk med ny platt Tv och en stor vit spegel och lite tavellister och små hyllor. Pricken över i:et blev svarta blomslingor på väggen och en bunt vackra kuddar och ett snyggt quiltat antacitfärgat överkast från Linum. Hon var så himla glad och lycklig när vi hade fixat klart och hon trodde aldrig att det kunde bli så bra (men hallå,hon har väl en mamma som inreder hela dagarna eller ;)
Från en lycklig vinnare i gipspaket!

onsdag 16 september 2009

Inspirationskväll på Kardemumma






Vi har haft besök av Marita Lord från Cult Design. Hon är delägare och formgivare på Cult design. Innan Cult Design så arbetade Marita med att rita mönster åt Boråstapeter samt uppdrag åt IKEA. Det var en spännande kväll där vi hade bjudit in våra Klubbkunder. Vi bjöd på snittar och bubbel och fick höra spännande saker om en formgivares vardag från idé till färdig produkt!
Cult design är ett väldigt roligt och proffsigt företag att arbeta med. Vi har också var med nere i Göteborg och tyckt till om kommande kollektioner. Det var mycket spännande att få vara med och påverka. Dom har sitt showroom i ett gammalt industriområde med hur vackra lokaler som helst.
Vi har fått tokmycket leveranser och har dessutom slängt om i hela butiken. Våra snälla kunder tycker att vi har fått till det superbra och att allt som har kommit hem är hur fint som helst!
Ni är för gulliga alla snälla rara kunder! Vad skulle vi göra utan er.... Jag hoppas att ni hade en trevlig kväll!
Jag måste bara få länka till cultdesigns blogg där dom har gjort ett inlägg om oss och visar våran snygga (helsida) annons . Ett stort tack till både Marita och Cattis för att ni kom till oss och ett jätte TACK till mina gulliga tjejjer på butiken som alltid gör ett fantastiskt jobb.
Idag känner jag mig mycket piggare och gladare....
Kramar i mängder C

fredag 11 september 2009

En något deppig bloggerska!


Jag måste få göra" ett tycksynd om mig inlägg"! Som ni har förstått så är jag gipsad och livet är så himla begränsat och tråkigt. Jag får inte jobba (läs: kan inte heller) och det händer hur mycket roligt som helst på Kardemumma. Vi får tonvis med vackra saker varje vecka och på tisdag kommer Marita Lord från Cult Design och föreläser hos oss. Idag har vi haft en otroligt bra helside annons om höstinspiration i vår lokala tidning!
Eftersom jag inte kan göra speciellt mycket hemma så ser jag massor som jag skulle behöva fixa,städa och göra. Är inte det lite typiskt?
Dessutom så saknar jag min älskade J så jag kan gå sönder. Hon pluggar ju som bekant i Bollnäs och eftersom det har varit mycket mässor så har jag träffat henne ännu mindre nu.
Vi är en" tajt" liten familj som gör mycket tillsammans så därför blir det ännu mer saknad efter henne! Sen ska man ju försöka vara stark så att hon inte mår dåligt varje gång hon ska tillbaka till skolan och lägenheten.
Men nu ska jag rycka upp mig och ha en riktigt myshelg och njuta av det vackra vädret.
Mysa med familjen och ge T en stor bamsekram eftersom hon är så himla duktig på Kardemumma. Min man ska få en extra stor Ben & Jerriesglass eftersom han trippelarbetar just nu och jag är som hormonstinn argbigga jämt!
Ikväll blir det sushi med maken och T. Barnen vill säkert ha annan asiatisk mat och Idol på TV:n såklart , så är vi ialla fall redo för Fredagsmys!
Jag bara måste visa underbara chokladblommor som jag gärna har i mina minivaser. Vackra och spröda är dessa ljuvliga växter.
Njut av helgen och det vackra vädret och varandra såklart!

onsdag 2 september 2009

Lila är höstens stora färg.








Om man ska samla alla intryck från höstens mässor så verkar det som lila är den stora färgen denna höst och vinter. Det är kul att det smyger sig in lite färger och piggar upp tillvaron.

Annars var det inte allt för stora förändringar på inredningsfronten. Den industriella looken håller i sig samt fattigsilver och zink. Vi har redan fått in massor med nya varor och har stora planer hur vi ska exponera detta på allra bästa sätt. Vi sprudlar av idéer och energi. T har redan börjat möblera om och fixat. Jag min arma stackare ska ju ner till Gävle och operera om min handled som jag bröt väldigt illa för 3 år sedan. Man ska tydligen ta ben från höften och förlänga benet i handleden . Det låter väldigt läskigt,tycker jag! Så håll tummarna för min skull och tänk på mig imorgon vid lunchtid. 6 veckor i gips, tror jag tyvärr att mina inlägg blir ännu glesare.

Tack snälla T för att du tålmodigt fixar och donar gör fint hos Kardemumma hela tiden och om man ska vara riktigt positiv så kommer jag inte vara där och lägga mig i på ett tag ;) så du har helt fria händer!


Kramar från en snart gipsad bloggerska.